avbytarbänken

Direktlänk till inlägg 14 maj 2009

Bajen bölar

Av avbytarbanken - 14 maj 2009 18:51

Hammarbys besvikelse över att slås ut av ett bättre lag i semifinalen har uppenbarligen inte lagt sig. Nu anmäler de på tre punkter Alingsås för osportsligt uppträdande.


Först gäller det speldatum för match ett där Bajen menar att man skulle flyttat Potatiscupen, som den helgen avgjorde i Alingsås, och låtit Elitmatchen spelas istället.


Garpås (HIFs ordförande) måste vara, rent ut sagt, dum i huvudet. Ska en Elitförening tvingas flytta på sin stora ungdomsturnering, som är den enskilt största inkomstkällan för klubben, bara för att Bajen inte kan spela match en dag senare? Nog för att Hammarby har usel ekonomi, men att de var så avundsjuka. Garpås verkar även tycka att småkillar och småtjejer ska spela sina cupfinaler vid 23-tiden på kvällen.


Andra punkten rör Bajens biljetter till bortamatcherna, där de menar att de inte fått de 10% de har rätt till. En titt på SVT Play från match tre och fem visar att Bajen garanterat fått 135 platser i hallen, minst. Vidare gnäller Bajen på placeringen av de tillresta supportrarna.


Avbytarbänken frågar sig stillsamt om Bajenklacken är van vid vip-loge? Slutligen bannar man Alingsås för att det inte fanns någon publikvärd. Inte så konstigt då Alingsås troligen inte är vana vid att ha svin i publiken, eftersom handbollspubliken i alla klubbar utom en har vett att uppföra sig. 


Tredje punkten är det omtalade tandskyddet. Avbytarbänken kan bara hålla med om att det var fel av Glenn Andersson att ta skyddet. Följande kan läsas i anmälan


"Andersson tog då skyddet med sig till AHK:s avbytarbänk och visade det för ass. tränare som visade med gester att Andersson skulle slänga skyddet på golvet. Skyddet hamnade vid AHK:s massös som döljer tinget med sin väska/.../ Andersson nekade flertalet gånger till att ha någon vetskap om tandskyddet trots att Garpås bevittnade hela händelsen.


Högst troligt fabrikationer. Om Bajen har sådan detaljkoll på händelseförloppet så borde de ha gått fram och hämtat tandskyddet. Därmed inte sagt att det var rätt handlat från början.


I punkt tre tar Bajen även upp matchspeakerns skämt om tandskyddet innan match fem. "Vi har ett viktigt meddelande. Vi har fått in ett upphittat tandskydd, och det kan återfås mot beskrivning", sa speakern.


Avbytarbänken tycker att utropet är hystersikt roligt, om än på gränsen.

Om en anmälan om osportsligt uppträdande ska inlämnas mot föreningar vars speaker inte är tillräckligt objektiv så kan Avbytarbänken nämna minst fem föreningar som har en speaker som under match eldar på publiken. Långt mycket värre än Alingsåsspeakerns tilltag.


Avbytarbänkens förhoppning är nu att resten av handbollssverige skrattar åt Hammarbys patetiska gnäll. Sådant här kan skötas klubbar emellan, och någon anmälan ska inte behövas. När anmälan nu ändå kommit in så borde Alingsås författa en skrivelse där de påvisar alla brister i Bajens arrangemang, och hur deras publik uppträder.


Rasistiska tillmälen, inkastade rakblad (nej, det var INTE en bit av en mattkniv) och spottloskor är långt mycket värre än att få spela på en måndag istället för söndag, att klacken inte kan vifta med sina flaggor på grund av takhöjden och att en speker innan match kryddar tillställningen med lite humor. Det enda som kvarstår är tandskyddet i sig, och där bör det inte finnas några tvivel om avbytarbänkens inställning.

 
 
Ingen bild

M

14 maj 2009 21:46

Det roligaste är när man läser deras argument för att ahk skulle vara osportsliga tror man det är ett skämt.
1. Det var tekniskt omöjligt för hammarby att ändra några träningstider i hallen men att flytta en av dem största cuperna i sverige skulle inte vara några problem.
2. Kan någon av bajen fans ens räkna ut hur mycket 10% av en hall är?
3. Lite lustigt att det är osportsligt att ta ett tandskydd men att få spott på sig, rasistiska påhopp samt att få rakblad kastat på sig hör till sporten?

Om det är någon klubb som skall anmälas så är det hammarby en jävla skam för handbollssverige att deras suppotrar få hålla på o svina så medans om en pensionär i alingsås petar staffan i ryggen blir det skriverier i aftonbladet.

 
Ingen bild

Rutkowski

14 maj 2009 23:16

Nu så har rasisterna*host*bajenfans*host* kommit till AHKs gästbok igen och kallar Bliznac för "Polska jävla svartarbetare"(hans ord, inte mina). Hela handbollsveriges stora skam.

 
Ingen bild

Lina

18 maj 2009 19:39

Ursäkta men det var ju inte åskådare som tog tandskyddet, det var ju en av AHK-spelarna. Det är ju dagisnivå för fan. Hammarby tar ju i alla fall ansvar för sina fans beteende och ber om ursäkt. Allingsås är det grisigaste laget jag någonsin sett spela (överfallet på Zacke är ett exempel). Och nej, jag är inte Hammarbyare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av avbytarbanken - 1 februari 2011 08:48

Två fullspäckade handbollsveckor slutade för svensk del med en fjärdeplats. En fjärdeplats som kan ses i många olika ljus. Framförallt ska spotlighten sättas på det faktum att Sverige återigen är att räkna med i den internationella topphandbollen. Sv...

Av avbytarbanken - 11 maj 2010 14:33

Silly season i all ära, men ny tystnar elithandbollen för ett tag. Så gör även Avbytarbänken. Inte för ett tag, utan för gott.   Efter moget övervägande har personen bakom Avbytarbänken tagit beslutet att sluta blogga.   Bloggen startades av ...

Av avbytarbanken - 10 maj 2010 17:04

Avbytarbänken var lite för snabb med att avskriva Petter Hansson från Alingsås HK.   Nu har nämligen Hansson skrivit på för 2+1 år med Alingsås. I Avbytarbänkens tycke en stark värvning som kommer komplettera Mikael Aggefors på ett bra sätt. ...

Av avbytarbanken - 9 maj 2010 20:33

Är det inte ovanligt tyst i media efter gårdagens finaler?   Kanske beror det på att "fel" lag vann finalerna. Sävehofs hemmatidning är Partille Tidning. Utkommer någon gång per vecka och finns inte på webben. Göteborgs-Posten gör sällan några st...

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 23:25

Enligt AoH är poolindelningen inför nästa säsong klar.   Notisen menar att det blir 33 omgångar istället för 28. Avbytarbänken hävdar att det blir 32 omgångar, och att det denna säsong spelades 26. Det är dock inte huvudnyheten. Poolerna ser ut ...

Ovido - Quiz & Flashcards